Kurs – Mestre tinnitus og lydoverfølsomhet

Et kurs om årsaker, virkemåte og behandling

Arrangør: HLF Oslo (hørselsforeningen i Oslo). Foreleser: Stein Thomassen, forfatter av bøkene Selvhjelp ved tinnitus og Nedsatt toleranse for lyder.

Målsetning:

På en engasjerende og lettfattelig måte gi grundig kunnskap om årsaker, virkemåte og behandling i forbindelse med plagsom tinnitus (øresus) og lydoverfølsomhet (hyperakusis, misofoni, fonofobi). Poenget med denne kunnskapen er å øke sjansene for å lykkes med å styre mot en bedre hverdag, bl.a. ved å lettere kunne vurdere hjelpeapparates tilbud.

Innhold:

Årsaker, virkemåte, behandlingsmetoder. Jastreboffs nevrofysiologiske forklaring. Lydterapi og TRT ihht Hazell & Jastreboff. Tinnitus-orientert kognitiv terapi ihht Henry & Wilson / Kaldo & Andersson. Den røde tråden er:

  • Hva kan tinnitus-lyd og nedsatt lydtoleranse komme av?
  • Hva gjør at mange synes det er plagsomt?
  • Hvorfor ikke bare la være å bry seg om lyden?
  • Hva slags behandlinger fungerer for de fleste. Hvordan fungerer de?

Det høres tørt ut, men de fleste deltagerne rives med og synes dette er spennende og interessant.

En kvinnelig lege som har deltatt på kurset, skriver:

«Tinnitus (øresus) kan oppleves som veldig ubehagelig. Etter en sidekollisjon hvor jeg fikk en nakkeslengskade, fikk jeg tinnitus. Jeg fikk etter hvert søvnproblemer og skjønte jeg måtte prøve å mestre dette symptomet. Heldigvis fant jeg et seriøst kurs arrangert gjennom HLF (Hørselshemmedes Landsforbund). Kursleder er Stein Thomassen. Kurset gikk over 4 kvelder, og han gikk nøye gjennom årsaker til tinnitus og hvorfor det oppleves som ubehagelig. Han baserer seg på Jastreboffs nevrofysiologiske modell og tilvennings-behandling. De første tre gangene merket jeg ikke noen bedring, men så ble det heldigvis til slutt en endring. Stein Thomassen har selv tinnitus, noe som gir stor troverdighet til kurset, og det gir håp at han viser at han har god livskvalitet. Kurset anbefales på det varmeste.»

Påmelding og info:

Varighet: 10 timer (fordelt på 2 dager).
Tidspunkt: Lør 21 oktober 2017 kl 11.00 – 16.00 + Søn 22 oktober kl 11.00 – 16.00.
(Ta med niste eller kjøp på bensinstasjonen over gaten).
Sted: HLF Oslo, Brynsveien 13, 1 etasje.
Pris: 990 kr (HLF-medl får 200 kr avslag). Kontant betaling.
Påmelding: via post@hlfoslo.no eller TinnitusTips sitt kontaktskjema.

(Info ajourført 2017-09-06 @ 13:55)