Video – Hull i balanseorganet (SSCD / SCDS).

Opptak av et foredrag om Superior Canal Dehiscence.

Foredraget er delt på 3 videoer på ca 17 minutter hver.

TIPS: Etter å ha startet avspillingen, blir noen nyttige verktøy tilgjengelig, f.eks. sette ned avspillingshastigheten:

Bilde av videospillerens verktøylinje med forklarende tekst.

OBS: Nå også på nynorsk (maskinelt oversatt).
Klikk på CC-knappen og velg Nynorsk.

 

Del 1.

Hva i alle dager er dette? Hvordan arter det seg?

OBS: Hvis du ikke ser selve videoen etter å ha startet den, og denne siden vises i nattmodus (dark mode), kan du slå av nattmodus ved hjelp av nattmodus-knappen nede til høyre (dyp blå med måne).

video
play-rounded-fill
Hull i balanseorganet - Del 1 - 17 minutter. Hva er det, og hvordan arter det seg?

 


Del 2.

Årsaker, påvisning (diagnostisering) og litt om behandling.

video
play-rounded-fill
Hull i balanseorganet - Del 2 - 17 minutter. Årsaker, påvisning (diagnostisering) og litt om behandling.

 


Del 3.

Behandling, mestring og tilleggsinfo.

video
play-rounded-fill
Hull i balanseorganet - Del 3 - 17 minutter. Behandling, mestring og tilleggsinfo.

 

5 kommentarer til “Video – Hull i balanseorganet (SSCD / SCDS).

 1. Jeg skal nå ha en oprasjon av detn runde vinduet da hullet(takviduet lå litt på baksiden på toppen og alt for nær hjernen til at hun Bunne torte å operere det!!!!spørsmålet mitt er:Merker man noen «momentan»bedring etter inngrepet eller????? Kroppen ogbhele sysemet kjennes jo ut som et ødelagt vrak nå før operasjonen, Kan man virkelig bli menneske igjen??Er det noen spesielle teraputer som må til????

 2. Hvor momentan virkningen er, tør jeg ikke si. Men de fleste opplever bedring på alle symptomer unnatt nedsatt hørsel:
  https:// www. deepdyve. com/lp/elsevier/round-window-reinforcement-for-superior-semicircular-canal-dehiscence-s6XFfgIDU0 (ikke lenger tilgjengelig)

  Forøvrig anbefaler jeg å bli med i facebookgruppen «SCDS (takvindu) buegangsdehiscens og perilymfatisk fistel» hvis man synes det er nyttig med råd og tilbakemeldinger fra folk som har lignende problemer, og fra folk som vært gjennom operasjon.
  https://www.facebook.com/groups/1068636736512838/

 3. Hei Stein jeg har nå fått vite at jeg har fått Superior Canal Dehiscence,og at de kan operere (plugge)på Stavanger universitet Sykehus og en kirurg som kan dette. ØNH legen jeg var hos sa at var et lite inngrep. Det jeg har lest er at de ikke er så lite inngrep og at de ikke har så god erfaring på dette i Norge og hvis det er noen som er flinke på dette hvor i landet finner man dem?
  Mvh
  Kjetil

 4. Hei Kjetil. Min oppfatning av begrepet «lite inngrep» passer ikke særlig godt på plugging av buegang. Jeg vil anbefale deg å bli med i Facbook-gruppen SCDS (takvindu) og perilymfatisk fistel
  (https://www.facebook.com/groups/1068636736512838/). Der er det en del som har gjennomgått operasjon, og som kan gi nyttig informasjon.

Det er stengt for kommentarer.