Lindrende musikk.

En del tinnitusplagede og en del lydoverfølsomme synes det hjelper å høre på musikk. Musikk kan ofte brukes som lydberikelse eller lydterapi. Men det er også en del som synes bruk av musikk eller lyder virker motsatt.

Nylig hørte jeg en kort historie fra en som plutselig hadde erfart at en viss musikk hadde stor innvirkning. Historien går slik:

Lindrende musikk.

Hei.

Jeg har kronisk tinnitus og er hele tiden på jakt etter noe som kan redusere bråket.

For ikke lenge siden kom Monica Heldal ut med ny skive, Ravensdale. Jeg satte meg ned for å høre på den, og oppdaget straks at tinnitusen var redusert og nesten borte. Jeg har nå testet dette 3 ganger, og opplever noe av samme effekt hver gang.

Hva kan årsaken være?

Dere har sikkert hørt lignende før, eller hatt samme opplevelse med diverse musikk. Vi er alle forskjellige, og min tinnitus er ikke lik din osv.

Ville bare si i fra, for alt kan jo være til hjelp for den som virkelig trenger det. Jeg er en av de.

Vennlig hilsen
Morten

Svar.

Det er selvsagt vrient å si hva som er årsaken til at Morten opplevde denne effekten. Kanskje er det noe med lydbildet som påvirker hørselen direkte. Kanskje skaper musikken en godfølelse som får hjernen til å parkere tinnitusen i bakgrunnen. Kanskje er det vissheten om at Monica har hatt store utfordringer med lydoverfølsomhet og tinnitus men likevel gjort comeback. Kanskje er det noe annet. Mest sannsynlig er det en kombinasjon av flere faktorer.

Har du lignende opplevelser om lindrende musikk, skriv gjerne en kommentar.