Vibrator i øret ?

Tinnitus defineres ofte som «en lyd som ikke kommer utenfra». Mest vanlig er muligens lyder som kommer på grunn av skade på det indre ørets hårceller.

Noen av oss har en brrrr’ende tinnituslyd. Ofte kan den påvirkes på forskjellige vis, for eksempel ved å bevege på kjeven eller trykke med en finger bak kjeven og under øret. Noen har denne lyden i kortere perioder. Noen har den så godt som hele tiden. 

Mange av disse brrrr-lydene skyldes dirrende / vibrerende muskler i mellomøret. Det er krampetrekninger som gjentar seg såpass ofte at det blir en brrrr’ende lyd. Hos en del oppfattes det mer som en blafring. Kall det gjerne leamus i øret. Begrepet myoklonus brukes rett som det er. I mellomøret finnes både hammermuskelen (tensor tympani) og stigbøylemuskelen (musculus stapedius).

Når jeg er forkjølet og når jeg har influensa, pleier jeg å ha en slik blafrende lyd. Faktisk kan jeg som regel klare å frembringe den til vanlig også. Men bare noen sekunder om gangen. Synes jeg det er deilig? I grunnen ikke. Men det varer så kort tid at det ikke spiller særlig rolle.

Noen ganger kan også muskler ved øretrompeten (eustachian tube) være i en slik vibrerende krampe- eller spasmetilstand. Da kan det være snakk om musklene levator veli palatini og salpingopharyngeus. Puh, det ble mange uforståelige navn. Ørelegen kjenner heldigvis til disse.

Kan ørelegene fikse denne typen tinnitus? Jeg har alltid sagt at er det noe disse legene kan, så er det slike ting. De kan kartlegge hva som skjer der inne, og de kan gjøre noe med det. Kanskje bedøve disse musklene, kanskje kutte noen av dem. Dette er så håndgripelig og kroppslig at det bare er moro for ørelegene, tenkte jeg.

Men nå har jeg snakket med flere som forteller at ørelegen ikke ville høre på dem når de forklarte at deres tinnitus føltes som evigvarende leamus i øret. Ikke ville ørelegene undersøke saken nærmere, heller. Bare avfeide det med at «du har tinnitus, og det kan vi ikke gjøre noe med».

Matt ble jeg da jeg hørte disse historiene! Å ha en vibrator i øret er ikke noe du ønsker.

Les også de mange interessante kommentarene lenger nede på siden!

Stein Thomassen, 2011

66 kommentarer til “Vibrator i øret ?

 1. Hei.

  Jeg er ikke plaget med tinnitus (hva jeg vet), men har i flere år hatt en sånn ekkel følelse i det ene øret…. Jeg har ikke kunne beskrive det som noe annet enn at det føles som om noe «kryper» inni der… Altså både lyd og bevegelse.
  Beskrivelsen i innlegget her, som en blafring eller vibrator, passer veldig godt!
  Det tok meg lang tid å finne ut hvor, når og hvorfor jeg kun opplevde dette tidvis.
  Faktisk var det ganske så tilfeldig oppdagelse, jeg satt og så på film på tv og hadde denne ekle følelsen i øret av og på hele kvelden… Av en eller annen grunn måtte jeg dempe tv-lyden ved flere tilfeller, og sånn oppdaget jeg at det var den dempede filmmusikken som skapte den ekle følelsen!
  Så det kommer ALLTID når jeg hører visse typer musikk…
  Typ bakgrunnsmusikk på div filmer…
  Eller hvis jeg sitter i et annet rom enn der musikken er på…
  I baksetet på bilen..
  Kjøpesentra/butikk…
  MEN volumet må altså være temmelig lavt for at jeg skal få denne blafringen/krypingen!

  «Problemet» løses så fort jeg skrur opp volumet.

  Merkelig, men når jeg endelig fant ut av det var det jo en forholdsvis enkel sak å «utbedre»…bare å gi bånn pinne på volumknappen!
  Gro

 2. Takk for svært interessant informasjon, Gro! Dette er jo strengt tatt ikke hva forskerne kaller tinnitus. Men likevel en variant av et fenomen som de berørte ofte vil kalle tinnitus.
  Jeg har hørt en og annen si at de har en tinnituslyd som trigges av lyd innen bestemte toneområder, men husker ingen som har nevnt noe om lydnivået på den måten du forteller.
  Stein Thomassen

 3. Hei.
  For 8-9 år siden begynte jeg å plages med en vibrerende during i det ene øret. Denne «båtmotoren /helikopteret» kom og gikk. Det kunne være stille i flere uker om gangen. Men etter en operasjon i hodet i 2003, har det vært et evindelig bråk hver eneste dag og natt.

  Denne duringa varierer mye i intensitet og volum. Det kan høres ut som om noen banker på en mikrofon for å teste lyden, eller en gammel båtmotor som går litt ujevnt,… mens andre ganger, spesielt om natten, tar helikopteret av i full utrykning. Det kan også være helt stille noen minutter, og det kan være en svak during deler av dagen.

  Jeg har vært hos ørelege, «vanlig»lege, og har også nevnt plagen for nevrokirurgen.
  Vennlig og omsorgsfult har de sagt at: dette må du nok lære deg å leve med, tinnitus er det ingenting å gjøre noe med.
  Jeg forsøkte å protestere med å si: men dette kan ikke være «vanlig» tinnitus, jeg kjenner jo at det vibrerer som leamus i øret. Fikk vennlige smil til svar.

  MEN SÅ, var jeg på mestringskurs for tinnitus-rammede.( På vakre Landaasen ) Der holdt Stein Thomassen et foredrag. Han sa at det også finnes en objektiv tinnitus, målbar, og i enkelte tillfeller hørbar. Den kan til og med kanskje behandles.

  Med nytt mot, og en stor dose håp, har jeg forlangt å få ny utredning.
  I går, på selveste kvinnedagen, var jeg hos ørelegen. De målte bl.a. trykket i mellomøret. En entusiastisk doktor henta meg inn på kontoret igjen. » dette var interessant, kom så skal jeg vise deg» sa han. Dette er sjeldent, men det vises på kurven at en muskel i øret ditt lever sitt eget liv.

  Endelig, etter 8-9 år blir jeg tatt på alvor. Nå finnes det kanskje en løsning.
  Jeg tørket tårer, og legen sa at: det finnes håp, Nå må vi bare finne en kirurg som kan, og vil utføre et slikt inngrep hvis det er mulig.

  Nå er det bare å vente på neste steg. Kanskje det ordner seg til slutt. Jeg velger i alle fall å tro det 🙂

  Lajla

 4. Tusen takk for veldig relevant kommentar, Lajla. Og lykke til videre!
  Stein Thomassen

 5. ENDELIG klarte jeg å søke meg frem til noe relevant om dette! Har de siste årene hatt en slik blafrende lyd i venstre øret nå og da som har vart noen få minutter. Er omtrent som om noen står og trommer med peke- og langefinger på en mikrofon i 2-3 sekunder, så stikke 1-2 sekunder, om og om og om igjen. Ingenting hjelper, jeg kjenner bevegelsen inni øret, legen så bare forundret på meg da jeg sa «leamus i øret» og sa noe sånt som «Hm.. det.. hm.. vi får se det ann.»

  Oppdaget nettopp at ørepropper og forholdsvis høy musikk kverker vibreringa, og lykke, vær min! Over de siste månedene har «blafringa» blitt lengre, tror jeg kan ligge og irritere meg over ulyden i allefall i 15 minutter før jeg får fred om den kommer når jeg skal sove.

  Musikk <3 Hva skulle man gjort uten deg?

 6. Takk for kommentar, Kim! Klarer vi å finne bedre ørelege, er det håp.
  Stein Thomassen

 7. Hei Kim.
  Du må bare stå på og ikke gi deg. Det finnes måleinsterumenter som kan registrere denne vibrasjonen. Jeg er nå henvist til et større sykehus som kanskje kan finne ut av dette.
  Jeg kommer ikke til å godta å bli avvist en eneste gang til.
  Lykke til

 8. Denne blafringen/trommingen (som en mørk dempet trommehvirvel) kommer og går hos meg. Kan være i lange perioder uten men så kommer de tilbake. Mistenker ørepropper og slikt kan framprovosere det. Kanskje en lokal irritasjon i øregangen.

 9. Hei.
  Nå har jeg kommet enda et stykke videre:-) Har vært hos en ørelege på et større sykehus. Både legen og medisinerstudenten kunne høre duringa i øret mitt med stetoskopet. Jeg synes det er helt utrolig 🙂
  Blir henvist videre til et sykehus som har ekspertise på dette. Det er visst sjeldent at slikt blir behandlet kirurgisk, men jeg håper jeg blir operert, og kanskje kan få nyte litt stillhet igjen etter alle disse år 🙂

 10. HAr du sett. Jeg har dette problemet. Men jeg har hadt det i 1 år no.

 11. Nei, det er ikke så mye informasjon å finne på norsk om dette. Man skulle jo tro at ørespesialister hadde god oversikt over slikt. Imidlertid viser det seg at det ikke alltid er så lett å bli tatt på alvor 🙁

 12. Hei, dette høres ut som meg. Jeg har hatt en laaang vår med mye øreproblemer. Det hele startet faktisk i Februar i år med en virus infeksjon, legen trodde det var en bihule betennelse selv om jeg ikke var hverken tett i nesa eller hadde noen tegn på forkjølelse, i ettertid kan det se ut som at jeg hadde en virus hjernehinnebetennelse da for mange hvite blodlegemer ble funnet i spinalvesken (forøvrig ikke å anbefale!). Det hele roet seg noe ned og nå har jeg denne duringen i øret som kommer og går. Det ser ut til at det går i en syklus på 20-30 dager hvor det skifter mellom en during et par uker så går det over i en overfølsomhet for lyd til å være noen dager med en summing (som om jeg nettopp kom ut fra en konsert med for høy lyd) for så å gå tilbake til denne brummingen igjen. Brummingen varierer i styrke og kan også være avhengig av hodestilling, hvis jeg står rett opp og ned og bøyer hodet ned blir den borte, retter jeg hodet opp igjen kommer den tilbake. Om natten kan jeg være heldig å finne en stilling hvor lyden blir borte, i hvertfall for en stund. Ganske irriterende dette her og jeg lurer på om dette kan være muskel relatert til nakken? Jeg kjenner meg konstant sliten i nakken men jeg er usikker på om det er pga. øret eller om det er det som forårsaker problemet. Når jeg har denne duringen så spenner jeg i hvertfall muskler i nakken da det er en konstant plage. Har kanskje kommet inn i en ond sirkel, hva vet jeg…leger og ØNH har i hvertfall ikke hjulpet meg her. Nå skal jeg til behandling av nakken på Kysthospitalet i Stavern så får vi se om det hjelper. Tenker også på å prøve kiropraktpr etter det hvis det ikke blir bedre.
  Jeg blir i hvertfall sprø av dette og det påvirker livskvaliteten ganske mye, har to små barn som jo krever sitt også!

 13. Hei igjen.

  Nå har jeg hatt kontakt med en lege som både tror på meg, og som skal operere meg. Det er selvfølgelig en lang venteliste, men i april engang blir jeg operert.
  Legen sier det er ca. 50% sjanse for at opr. blir vellykket. Men hvis diagnosen ER «tensor tympani syndrom» (noe jeg er nesten sikker på at det er) er det store muligheter for at det blir slutt på bråket. Jeg er veldig, veldig spent 🙂

 14. Jeg er plaget med “tromming” i det ene øret, men kun når jeg ligger med øret på puta, og det samtidig er noe lyd i rommet. Da trommer det i “takt” med lyden, og stopper ikke. Slik har det vært i en årrekke, og har lært å leve med det. Jeg må bare legge meg på andre siden for å få sove. Dette har jeg aldri vært hos legen med, og heller aldri hørt lignende tilfeller, men om noen aner hva det kan være, eller har erfaringer med dette, så hadde det vært fint å høre fra dere 🙂

 15. Hei, sitter med en liten skarptromme i høyre øre, ugjevne slag, tapp,tapp — tapp — tapp osv. høres det ut som, oppleves også som en svak bevegelse samtidig med tapp, tapp lyden. Kan også oppleves som tromming på en mikrofon. — irriterende — ikke ulikt Lajlas beskrivelser. Har hatt det en periode for et halvt år siden, i dag før jeg sto opp er det tilbake og irriterer meg nå i skrivende stund.

 16. Hei Lajla,
  Har du blitt operert? Lurer på om du har blitt kvitt brummingen, min er fortsatt der av og på gjennom dagen. Jeg lurer på om den blir satt i gang av eksterne lyder, det virker som om lav frekvent lyd setter det hele i gang. Hvis jeg hører på musikk, kjører bil e.l så kommer duringen.
  Hadde vært interessant å høre hvordan en evt. Operasjon har gått, håper det i såfall har vært vellykket!
  Hilsen Mads

 17. Hei Mads
  Er ikke operert enda, men nå har jeg fått en dato 🙂 Jeg blir operert 7. juni på Rikshospitalet. Det blir VELDIG spennende.
  Lajla

 18. Hei.

  Jeg har samme problemet. Har at det i ca 15 år nå. Men det kommer bare om sommeren når det er varmt. Kommer over tid når det blir for varmt i solen eller jobber for mye i varmen. Så temperaturen i hodet er det utløsende. Øre duren min varer da ca 2 mnd etter første hetetokten.
  Første gang jeg hørte dette var jeg sikker på at det var en nabo som hadde en gravemaskin i hagen sin, Men jeg syntes det var rart at han gravde om natten og aldri ble ferdig.
  Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette?
  Er noe plagsomt ja.

 19. Hei, jeg opplever denne vibrator greia i høyre øret rett etter jeg har kjørt scooter eller bil. Den varer kun i 1 til 2 min så forsvinner dey helt. Det er helt merkelig. Kan noen fortelle meg hva det kan være???

  Takk for svar :)))

 20. Hei igjen.
  Nå er det snart 12 dager siden jeg ble operert. Vibratoren i øret er BORTE 🙂
  Da jeg våknet av narkosen var støyen borte. Gledestårene trillet….Kirurgen kom for å dempe gledesutbruddet, fordi ingenting var sikkert før det var gått en en uke eller to. Nå har det gått snart 12 dager, og det er stille enda.
  Det er en underlig følelse, å få sove sammenhengende hele natta. Sitte i møter og samtaler uten å bli smårar av during og tromming.
  Jeg er kjempetakknemlig for endelig å bli tatt på alvor.
  Hilsen en lykkelig nordlending som har fått nattesøvnen og roen tilbake 🙂

 21. Jippi! Dette var en gladnyhet 🙂
  Takk for at du delte den med oss. Nå som du har fått fred, ville det jo være naturlig å bare nyte freden og glemme all «vibrator-sutring».
  Med dette tenker jeg mange av dere som har kommentert i det siste, har fått brukbart svar på noen av spørsmålene deres.

  Stein Thomassen

 22. Jeg kjenner igjen beskrivelsene i mange av disse kommentarene, men i mitt tilfelle har jeg flere symptomer som peker i retning av en annen muskel enn tensor tympani, nemlig tensor veli palatini. Denne muskelen åpner øretrompeten, noe som kan føre til både lyder fra slimhinnen og til momentane trykkforandringer i mellomøret, som igjen kan høres. Den er forøvrig nevrologisk en nær nabo av tensor tympani. Jeg har fått meg en time hos en spesialist i utlandet som jeg vil presentere symptomene for i løpet av sommeren. I Norge er det jo ingen som er interessert. Google gir en del treff på tensor veli palatini myoclonus, og det står også litt i faglitteraturen, men det er visst en sjelden tilstand.

 23. Leser med interesse (og glede!) om Lajlas prosess. Jeg forstår at det antakelig ikke bør skrives direkte hvor hun er behandlet, men er det andre muligheter for å få vite hvor hun har møtt denne kunnskapen og velviljen?

 24. Hei Stian. Kunnskapen fikk jeg på et opphold på Landåsen. Der fikk jeg beskrevet symptomene jeg hadde, og at dette hadde et navn. Da jeg kom hjem ringte jeg min fastlege og dikterte hva som skulle stå i henvisningen til spesialist. Hun fant ikke denne diagnosen i «doktorboka» si, men gikk med på å sende en henvisning for å få utredet om det kunne være tensor tympani syndrom.
  Etter at jeg fikk et navn på denne «tilstanden» , Som var identisk med mine symtomer, fikk jeg mot nok til å være så påståelig, masete og skråsikker at jeg ble hørt. Jeg har tatt ibruk alle mine argumentasjonsteknikker: saklig og faglig (jeg er sykepleier) beskrivelse av symtomene, krydret med ekte tårer og frustrasjon, Vært positiv og løsningsorientert, og vist stor takknemlighet når legene har vist velvilje. Når ting tok for lang tid, ringte jeg for å forsikre meg om at henvisningene var kommet dit de skulle. Så benyttet jeg anledningen til å si at jeg kunne komme på kort varsel, om de skulle få en ledig time. Det virket.
  Det tok ca. 15 mnd.: Fastlegen skrev henvisning til spesialist, første spesialist henviste meg til neste spesialist som henviste meg til spesialist ved rikshospitalet. Der diskuterte de saken med en finsk spesialist. Så var jeg en tur til på rikshospitalet for en samtale. Jeg fikk grundig og tydelig informasjon, og de pressiserte at de ikke kunne gi meg noen garantier. Sjansen for en vellykket operasjon var egentlig litt for liten til at legen ville annbefale denne behandlingen. Jeg spurte om de ville operere meg hvis jeg insisterte på det. Det var de villige til, siden det ikke var fare for større komplikasjoner, og at det var en liten, men reell mulighet for et godt resultat hvis diagnosen var riktig. Det er vanskelig å stille denne diagnosen med 100% sikkerhet. Tredje turen til rikshospitalet ble jeg operert av den finske spesialisten.
  Jeg ble behandlet på en enestående, god og respektfull måte.
  Muskelen i øret lever fremdeles sitt eget liv, men den lager ikke støy 🙂
  Lajla

 25. Flott side dette. Jeg trodde først det var hjerteslagene som dunket i venstre øre, men puls var ikke i takt med lyden. Dunkelyd» som om man har dott i øret» og det åpnes» stenges. Mikrofon dump. Har kun hatt det i 1 mnd , men skal til ØNH i denne mnd. ( egentlig for bihuleproblem) Men jeg har ikke brukt matolje i øret enda ( skylle med vann dagen etter) kanskje det hjelper. Veldig masete å ha denne dunkinga konstant. Drømmer blir også mye mer livlige.. Rune

 26. Takk for denne siden!
  Jeg har også denne irriterende tromminga i øret, kun på venstresiden vel å merke.. Har hatt plager i 3-4 mnd, men jeg har tenkt at det er en dott som ikke klarer å slippe taket. Det virker som om det kommer og går helt sporadisk, av og til fortsetter det på morgenen etter om jeg har hatt det en kveld, og noen ganger er det bare helt borte. Andre dager kan det vare hele døgnet, hvilket er meeeget slitsomt..!
  Etter at jeg har lest innleggene deres her, blir det legebesøk på meg!

 27. Godt å høre (he,he) at andre har tilsvernde tilstand.

  Jeg har de siste sikkert 30 år hatt tinnitus, en høy konstant pipetone i høyre øre. Dette har jeg lært å leve med, og plager meg faktisk ikke mye i det daglige eller nattlige liv. Men for 2 månedersiden startet en ny type lyd. Først som skurring kløing inne i øret, etter en tid startet frekvens during med en følelse av at også trommehinnen beveger seg. Lyden kommer og går og har inegn rutinemessig opptreden. Jeg opplever at ved påtrykt spenning (les: lyd) blir during borte, og jo lengre lyd er tilstede jo lengre tid tar det før duringen er tilbake. Da starter med svak uregelmessig bzzz-ing som noe med dårlig kontakt, til den om jeg ikke setter på litt lyd og da spessielt med litt bass til går slutt over i en jevn during. Det betyr at jeg våkner ofte tidelig morgen med denne støyen, og må sette på radio eller lignende. På jobb og i dagliglivet blir den ofte helt borte og spessielt i fly, bil eller buss hvor lyden/romlingen gjør at den forsvinner helt. Min parinoia har gått så langt til å mene at som det nevnes av enkelte her; at noe setter i gang duringen. Som om noen slår på en stemmegaffel, Jeg har i det siste oppdaget at vis jeg biter hardt sammen stopper «stemmegaffelen». Mulig jeg er helt på ytterste tilfelle av paranoia, men har en følelse av at enkelte trådløes nett WiFi, blåtann eller GSM frekvenser kan treffe/slå ann min «loklat plassert stemmegaffel». Jeg opplever nemlig at hyppighet og intensitet endrer seg med hvor jeg befinner meg. Å her på jobben er det et par steder jeg opplever mer støy i øret enn andre steder. Kanskje detter årsak til at noen opplever at det during oppleves enklete steder eller på spesielle tider av året hvor man da kanskje tilbringer tiden sin på et annet sted en man normalt er. Har i disse måneder vært igjennom samme tanker og refleksjoner som alle her på denne siden. Alt fra at årsak var blod/hjerte-rytme til svulst. Jeg var nå endelig på time hos en spesialist men tror ikke på meg når jeg sier at jeg opplever det han beskriver som tinnitus, faktisk føles som fysisk bevegelse i øret, og faktisk helt ut på trommehinnen og skal nå på MR.

  Takk for at denne siden finnes!

 28. Flott side, med mye bra info!

  Selv har jeg pipelyd på høyre øre. Dette betrakter jeg som en normal tinnitus, og den plager meg ikke spesielt. Hører den når det er helt stille. Den oppsto antageligvis etter støyeksponering på jobb.

  I tillegg til tinnitusen» har jeg en «skrapelyd». Denne lyden kommer og går. Den blir aktivert av andre lyder, slik som barneskrik og andre høye lyder. Når lyden som har aktivert «skrapelyden» opphører så opphører skrapelyden også. Har merket at ørene er ekstra ømfintlige på morgenen og at der ta skal mindre til før det kommer «skrapelyd». Denne lyden minner om en radio som er stilt inn helt feil. Den kan også minne litt om maur inne i øret, og den kjennes fysisk inne i øret, det er ikke bare en lyd.

  I det siste har jeg fått en tredje lyd. Denne har jeg hørt før, men da bare som en forbigående lyd som kunne vare i noen få timer eller dager. Denne lyden er bare på venstre øret. Første gang jeg hørte denne lyden trodde leieboeren i kjelleren hadde tørketrommelen på. Neste morgen var lyden der fortsatt og jeg forsto at lyden kom fra øret mitt.
  Denne lyden kan også sammenlignes med lyden av et Widerøe fly som er ganske langt unna. Det durer og vibrerer inne i øret. Når jeg hører andre lyder, som har nok volum, forsvinner duringen. Setter jeg på musikk eller snakker med andre, så forsvinner duringen. Men blir det stille rundt meg, så kommer duringen.

  Er det plagsomt? Ja. Kan jeg leve med det? Ja.
  Håper det går over av seg selv. Veldig bra å lese om andres erfaringer, og muligheter for kanskje å bli kvitt lydene.

 29. Hei.

  Jeg har i en periode vært plaget med det venstre øret mitt. Har vært hos øre-nese-hals spesialist men ingen funn. Jeg lurer derfor på om det kan være en form for tinnitus jeg har? Egentlig er det akkurat som det er noe galt med frekvensen…f.eks når jeg plystrer velt vanlig eller med lyse toner er alt helt fint. Men når jeg plystrer med mørkere og mørkere lyd blir lyden mer og mer tostemt. Altså jeg hører min egen og en tone til.

  Jeg merker at hørselen på dette øret også er blitt dårligere og jeg hører «feil frekvens» på lyder, mest om noen roper et stykke unna eller til lav musikk.

  Er dette typiske tegn på tinnitus?

 30. Nei, dette er ikke noe typisk tegn på tinnitus.
  Ut fra din beskrivelse vil jeg anta at du har diplacusis, også kalt dobbelthørsel. Her er et par linker som på norsk forteller bitte lite grann om dette fenomenet:
  https://sml.snl.no/dobbelth%C3%B8rsel

 31. Endelig noe informasjon på dette. Har søkt litt rundt på nettet men finner knapt noe i det hele tatt.
  Problemet mitt er litt som det Gro forteller, det kjennes nesten uten som noe kryper der inne.
  Det varierer, noen ganger er det litt mer som en vibrator som du forteller, veldig ubehagelig.
  Har hadt dette i rundt 1-2 måneder (tror jeg). En dag var det nesten litt på grensen til vondt, men da kan også ha seg av at jeg gnidde så intenst i øret den dagen da jeg var så irritert over den følelsen, ikke til å anbefale!
  Det er også slik at den kommer og går i perioder, slik som andre her forteller.
  Hvis den følelsen kommer og det er helt stille, så høres det ut som det kommer lyder ut av øret, som om noen prøver å klatre ut, hvis du skjønner.

  Uansett, noen som vet hva dette kan ha seg, det kan vel ikke være tinnitus?

 32. Hei.

  Det er en «befrielse» å se at det finnes noen som har fått hjelp til slike plager i ørene. Jeg selv har vært plaget i 1 år nå med skurring/tordenlyd/blafring i venstre øret. Denne skurringen utløses ved lyd rundt meg. Hvis noen har en høy skarp stemme, hvis barn bråker, skriker og roper. Egentlig alt av litt høye lyder i hverdagen. Det er for eksempel veldig slitsomt å være i sosialt lag med mange mennesker rundt seg..da skurrer det ekstremt i øret mitt. Jeg har vært inn og ut til øre,nese,hals og de tror at jeg mest sannsynligvis har Tensor Tympani Syndrom (uten at de kan forsikre seg helt om det). Jeg har nå fått beskjeden om at dette ikke er noe som kan gjøres noe med og at jeg må lære meg å leve med det. Jeg har store problemer med å godta akkurat det, da jeg blir veldig «sliten» av å ha det slik og man skal fungere med to små barn. Sykdomsbildet mitt startet da jeg var gravid for første gang for 8 år siden. Da ble jeg kronisk tett i nesen,spesielt på natten. Har hatt to daginngrep hvor de har brent litt i nesen. Plagene har bare kommet tilbake. Jeg skal nå inn på ny større operasjon med narkose, hvor de skal klippe i nesemuslingene. Denne skurringen i øret kom etter at jeg var veldig forkjølet og syk for 1 år siden. Jeg lurer bare på om dette er kommet som et resultat etter at jeg sover med tett nese hver natt(?). I tilegg til dette har de oppdaget at balanseorganet på motsatt øre er nedsatt, noe som er grunnen til at jeg er veldig mye svimmel. Dette har jeg også fått beskjed om at ikke kan gjøres noe med. Alt i alt så er disse plagene veldig slitsomme i hverdagen. Jeg kommer nå etter å ha lest hva Lajla har skrevet, å be spesialisten ved øre,nese,hals her i Nord om å henvise meg til en annen spesialist, gjerne rikshospitalet. Jeg kommer ikke til å godta å må leve med denne skurrelyden i øret, hvis det er så tilfelle, at det kan gjøres noe med. Kom gjerne med tips til meg i forhold til hvordan jeg skal gå frem for å få rette hjelpen.

  På forhånd tusen takk.

 33. Hei og takk for denne siden. Det var denne jeg direkte gikk inn på siden den virket mest seriøs. I to måneder nå har jeg hatt en jevn dur i høyre øre når jeg legger meg ned på puta til natten. Jeg hører ingenting på dagen. For en uke siden klarte jeg ikke å sovne pga lyden, ikke fordi den var blitt sterkere men fordi jeg ble mere obs på den. Nå er jeg nok mere bekymret for å legge meg pga dette. Jeg forsøker å tenke positivt fordi jeg vet jeg fort kan komme inn i en ond sirkel. Er dette tinnitus? Er dette bare forbigående siden jeg ikke merker noe på dagen? jeg forsøkte å rense øret for ørevoksen og lå en natt med olje og bomull propp. Det hjalp litt den natten men det kom ikke noe ørevoks ut. Jeg synes også det hjelper litt med ørepropper. I natt hadde jeg beroligende musikk på iPad inntil øret og det hjalp. Våkner kl 4 med skikkelig strømløse i øret. Akkurat som en fryser eller kjøleskap. 3 sekunder på, borte i 3 sekunder og så på igjen. Er ikke tinnitus jevn lyd? Jeg kan så lite om dette men vil gjerne høre fra dere som vet noe mere? Hva bør jeg gjøre. ? Jeg vil ikke løpe til legen uten grunn. Kan jeg ha lav musikk på øret eller forvente at dette går over? Kan det bli værre? Er det vanlig å kun ha på natten? Jeg er fortvilet og begynner å bli mere og mere redd for dette.
  Takk for svar. Mvh Susanne.

 34. Hei Susanne.
  Når man hører en lyd som ikke kommer utenfra, kalles det tinnitus. Vi kaller det for tinnitus uavhengig om man synes lyden er til plage eller ikke. De fleste bryr seg svært lite om lyden. Og de aller, aller fleste har ingen farlig årsak. Likevel bør du gå til lege og få en helsesjekk. Det kunne jo være at du er en av de sjeldne tilfellene hvor det er stoffskifteproblemer, diabetes, eller andre kroppslige ting som det er smart å oppdage og få gjort noe med.

  Hos de aller fleste med tinnitus kan man ikke fjerne lyden. Men man kan gjøre mye for å forhindre at lyden setter i gang slike negative følelser som du nevner, for eksempel bekymring, frykt, angst. Å reagere negativt på lyden, er den viktigste årsaken til at man reagerer stadig mer negativt.

  Hvis du nå kunne møte en person som ikke lenger bryr seg nevneverdig om lyden, og som lever omtrent på samme måte og omtrent like godt som før, ville det trolig bremset din økende bekymring. Eller hvis du kunne møte en lege som på troverdig og overbevisende måte kunne fortelle deg om hvor naturlig og ufarlig lyden er. I mellomtiden kan du gjøre som mange andre, lese saklig informasjon om hva det er som gjør at folk kan reagere negativt på tinnitus. Kunnskap er av stor betydning for de fleste. https://tinnitustips.no kan være er brukbart sted å starte.

  Og ikke glem at de fleste med tinnitus bryr seg lite om lyden. De har erfart at lyden ikke representerer noe som er av betydning.

  Mvh Stein Thomassen

 35. Jeg har hatt BLAFRING i høyre øret I et par dager nå, kom litt over èn uke etter jeg var på konsert med alt for høy- og dårlig lyd (Wu-Tang Clan). Kommer og går i perioder. Ingen pipelyd, allikevel bekymret!

  Er det noen av dere som har blitt kvitt blafringen av seg selv?7879

 36. Hei. Jeg har akkurat i natt fått en sånn pulserende mikrofon ja hjerterytme lyd i venstre øre. Det oppsto da jeg våknet av tett nese som jeg alltid plages med. Håper det forsvinner for der er forstyrrende. Hilsen Iris

 37. Jeg har lenge hatt problemer med en lav summing i høyre øre. Den er veldig lav i frekvens ca 140 Hz. (Jeg er proffesjonell lydmann☺). Trodde først det bare var noe i huset som dura, men lyden forsvinner med en gang jeg puster eller frua snorker. Som kommer den tilbake med en gang. Høres ut som noen som graver med gravemaskin langt langt unna. Det plager meg ikke mye nå, men er litt redd det skal bli verre.

 38. Hei.

  Jeg har i de siste månedene (4 mnd) hatt piping og vibrerende during i det ene øret. Jeg verker i øret og av og til må jeg utligne trykket for at det er dott i øret. Har vært hos ØNH og han kunne ikke se noe, og har ikke fått noe videre hjelp. Jeg har en del vondt i hodet, og sover ikke pga dette, har også prøvd lydterapi om natten, men hjelper meg ikke.

  Er dette tensor tympani? Hva må jeg gjøre for å få utredet dette skikkelig og kanskje få fikset det?

 39. Med tanke på din vibrerende during (som jeg oppfatter at følels som en kroppslig vibrering i øret), vil jeg tro det beste er å bli henvist til en øre-nese-hals-lege med interesse for slike problemer. Dessverre har jeg ikke oversikt over hvem disse er, men jeg vil tro Dag Sunde på Molde sjukehus er en av dem.

 40. Hei! Jeg ble døv på høyre øre i mars 2015.I og med at jeg var døv på venstre øret fra jeg var liten måtte jeg operere inn ci.Da jeg ble døv så kom denne duringen når jeg gjorde noe fysisk, og da holt det på hele dagen,men når jeg la meg på puta om kvelden så kom den bort etter en stund.Tok opp det med Operasjonslegen på Sankt Olavs sykehus og hun sa det sikkert var noe muskler.Jeg sa det var veldig slitsomt i lengden,da fikk jeg til svar at jeg måtte bare legge meg ned å slappe av da.Fikk ikke noe svar om det kunne gjøres noe med det.Det synes jeg er for enkelt svar.Etter å ha lest denne siden skal jeg ta det opp med min fastlege når jeg skal dit over påske. Ellers må jeg si at denne siden var veldig intressant. Bjarne 21/3/2016

 41. Hei.
  Jeg har vært plaget med tinnitus i åtte år. Jeg kan stadfeste når lyden kom, det var i en stressende periode av livet mitt, og dessuten var jeg forkjølet. Vet ikke om dette kan ha utløst det? Tinnituslyden sitter i venstre øre, og den er som en konstant motordur, lavfrekvent. Jeg var til ØNH-lege to-tre år etter at tinnitusen oppstod. Jeg hadde normal hørsel, og fikk beskjed om at dette var det ingenting å gjøre med. Jeg har greid å leve med dette i disse årene, inntil nå i vinter. Jeg har opplevd en forverring i den forstand at jeg ikke har visst hvordan jeg skal takle å leve med tinnitusen. Alt har dreid seg om lyden og tanken på at jeg aldri kommer til å bli kvitt denne plagen. Finnes det noen gode råd for hvordan jeg skal få fokuset vekk fra lyden?

 42. Hei igjen.
  Kan det være jeg har tensor tympani, i og med at jeg har en veldig durelyd i venstre øre? Den blir maskert av andre lyder som ventilasjonsanlegg osv. Men den blir ekstra ille særlig etter bilkjøring og når jeg har økt puls. Jeg hører etter lyden hele tiden, og det er veldig plagsomt. Dessuten har jeg svært ofte «dottfølelse» i øret, og må stadig vekk «blåse» luft for å utligne trykkfølelsen. Dette er noe jeg har hatt siden jeg var liten. Jeg har den siste tiden kjent et trykk/nummenhet i høyre tinning og ned mot kinnet, er derfor henvist til MR. Men det er den konstante durelyden som er verst, til tider er det helt utmattende.

 43. Hei. Jeg har hatt en vibrerende durelyd i venstre øret i omtrent 1 mnd tid. Selve vibreringen i øret stopper helt når jeg ikke rører hodet eller ansiktet. Det forsvinner når jeg er helt stille og ikke spenner en muskel i ansiktet. Så kommer det tilbake ved første bevegelse. Den er ikke konstant, men kommer i bølger. Har vært hos ørespesialist på privatsykehus i Spania, men fikk samme beskjed som mange av dere andre i denne tråden har fått: Ikke noe å gjøre med, må venne deg til lyden, prøv å fokuser på noe annet. 4 minutter tok det legen å komme til den konklusjonen. Han nevnte ikke noe om tinnitus eller Tensor Tympani Syndrom da men takket være denne tråden har jeg nå en sterk mistanke på at det er det som er diagnosen

 44. Hei.

  Etter besøk hos 3 forskjellige ØNH leger, har jeg endelig blitt tatt på alvor, og fått en diagnose. Etter mange mnd’er med lyder og vibrering døgnet rundt, fikk jeg «kranglet» meg til en henvisning til Rikshospitalet. Så innlegget til Lajla ovenfor, og bestemte meg for å prøve dette jeg og.

  Legen sa at den minste muskelen bak trommehinna (stapedius) stod og vibrerte konstant, samt at trommehinnen min var veldig tynn, som nok er grunnen til dott følelse og vondt når jeg flyr.

  Så nå skal jeg ta MR og CT, som skjer de 2 neste ukene, og operasjon i løpet av høsten 🙂 Om alle lydene forsvinner, det vet jeg ikke, men får ihvertfall vekk vibreringen.

  Er det noen andre her inne som har kuttet den muskelen? Hvordan har det vært etterpå? Erfaringer?

 45. Jeg har slitt fælt med høyre øre i 6 uker nå. Jeg fikk øresus og pulslyd i øret da jeg var skikkelig forkjøla, og lydene har vært der 24/7 siden da. Legen sa jeg var rød i øregangen og ga meg øredråper, Terra Cortil, som ikke hjalp, men da jeg fikk Cetraxal Comp ble jeg bra i øregangen. Men legen så at trommehinna stod og buet utover, og mente dt kunne være væske i mellomøret, så jeg fikk Amoxicillin tabletter. Det hjalp heller ikke. Jeg har ikke hatt særlig med smerter i ørene, bare av og til, men har kjent trykk av og til. Og det føles stivt innom trommehinna, samt i øretrompeten, så jeg tenker at det må være avstengt der? Jeg har nå fått Nasonex Spray, men hittil har det ikke hjulpet. Lydene går natt og dag uten stopp. Skal til MR i neste måned, for å sjekke ut om det kan være noe med blodårene eller tinningbenet.. Har aldri hatt plager med ørene, så dette er veldig rart. Når jeg blåser, åpner venstre øre seg, men høyre, som er problemet, er potte tett. Noen som har opplevd lignende? Er jeg tett i øregangene, og ligger det væske i mellomøret?

 46. Hei, for noen år tilbake fikk jeg during i det ene øret. Dette hadde jeg i over 1 år. Jeg fikk konstatert diabetes og begynte med både tabeletter og insulin. Lyden ga seg etterhvert. Hadde kunn problemet / lyden i øret hver gang jeg hadde kjørt bil, da satt den en stund i øret før det ga seg. I perioder har eg kjent endelsen, har også vært hos kiropraktor som kanskje har vært med på å bedre dette. For ca 3 uker siden var eg hos en diabetes lege til oppfølging. Det viser seg at min diabetes Type 2 hadde utviklet seg til noe som heter Mody. Dvs Diabetes type 1.5. I tillegg hadde jeg fått noe forhøyet blodtrykk. Så den dagen fikk jeg beskjed om å slutte med tabelettene (metaformin) og kunn bruke insulin. I tillegg måtte eg også begynne med en mindre dose med blodtrykksmedisin. Etter vel en uke på dette nye opplegget merket jeg en morgon da eg stod opp påny en brummende lyd i øret. Tenkte ikkje så mykje over det, men så begynte eg å legge meir og merke til dette. Blei skikkelig stressa og redd. En ettermiddag 5 dager etter den lyden kom i øret var jeg ute i en båt og fikk en masse trekk i øret, etter dette har eg en enda sterkere lyd. Og nå får jeg den hele tiden om eg reiser, bøyer meg eller er i nærheten av mye støy. Av og til virker en minste lyd som ekko. Men ligger jeg rett ned forsvinner lyden. Dusjer eg er også lyden borte noen minutter. Så eg lurer fælt på kva dette er. Eg tenker at dette ikkje kan være skikkelig tinnitus men noe som har sammenheng med muskler eller blodårer å gjøre. Dette er iallefall forferdelige å ha og jeg blir skikkelige stressa av det. Noen som kjenner seg igjen

 47. Hei!
  Jeg har fått beskjed fra øre-nese-hals spesialist at jeg har en «dysfunksjon i øretrompeten» på mitt venstre øre. Er det dette dere kaller «tensor tympani syndrom»?
  Noen som har blitt behandlet for dette??

  Jeg skal nå ut og fly i morgen og det er fullt orkester inn øret mitt nå. Er engstelig for at det skal bli ekstra vondt når jeg flyr! Er det noen her som vet om det blir vondt å fly? Evt noe jeg kan gjøre annet enn tyggis,ørepropper etc???

  Spesialisten sa også at for å få bort dunkingen i øret måtte jeg blåse 10-15 ganger om dagen for å prøve å utligne trykket. Men dette blir bare vondt i øret og jeg blir svimmel! Er det noe annet man kan gjøre????

 48. Hei.

  Til SL:
  Fikk du henvisning til Rikshospitalet via fastlegen din?
  Hvordan stilles den diagnosen om at stapediusmuskelen vibrerer?
  Jeg har vært på MR av det indre øret, og venter på svar. Jeg skal snart til ny utredning hos en tredje ØNH-lege, nå ved et sykehus, så jeg blir spent på det.

 49. Bra og informativ tråd her. Jeg har som nevnt tidligere opp i tråden en brummung/summing i øret, mulig samme frekvens som denne lydmannen refererer til. Rundt 140hz i mitt venstre øre (jeg er også lydmann). Hvor lenge det har vært vet jeg ikke. Men det er akkurat som det har blitt værre de to siste dagene. Jeg tror jeg har merket dette før mange ganger. For et par dager siden trodde jeg at jeg hørte som mange refererer til som «the hum». Ettervært skjønte jeg at jeg kunne manipulere lyden om jeg gaper, lager lyd osv. Det føles også som det er trykkforskjell i venstre øre kontra høyre. Denne lyden kommer bare når det er stille rundt meg. Som når man skal sove.

 50. Hei, har hatt noen måneder som har vært bedre nå etter at jeg skrev innlegg tidligere på denne siden. Men det er tydelig aktivitet i begge ørene. Ikkje vet jeg hva dette er. Eg har vært hos akupunktør som mulig har gjort det bedre. Når eg kjører bil trigger iallefall dette lyden i begge ørene. Men den forsvinner etter en liten stund. For noen dager siden gikk jeg en tur i fjellet og fikk ganske høy puls. Etter å ha kommet hjem var begge ørene i aktivitet. I det øret er det som den pulserende lyden henger seg opp og er konstant, og i det andre øret kjem lyden hver gang jeg bøyer meg ned. Og det er en skikkelig brummende lyd. Dette har vært siden. Jeg har høgt blodtrykk men vet jo ikkje om dette er noen sammenheng. Men uansett så er det iallefall noe jeg lurer fælt på kva kan være og kva i alle dager dette kjem av

 51. Hei.

  Vært stille her inne en stund nå, men tenkte jeg skulle oppdatere…

  Silje: Ja, fastlegen henviste meg til Rikshospitalet.

  Jeg fikk kuttet stapedius i mai, men dessverre så merker jeg ikke noe forskjell. Sannsynligvis er det noe annet som vibrerer, men jeg blir fulgt opp etter sommeren.

 52. Hei …interessant tråd, dette.. ! Tror jeg bli sprø.. For åtte dager siden overnattet jeg hos noen venner utenbys.. Jeg fikk ikke sove, og ba vertskapet stoppe pendelen på den store veggklokka.. Jovisst, det ble gjort….men lyden fortsatte.. Skjønte da at den kom fra mitt høyre øre ..Jeg som elsker stillheten, sitter nå konstant med radioen på for å ta fokus vekk fra ulyden..Var hos legen fredag, og fikk nok en medisin for høyt blodtrykk..Har hatt det temmelig stressende de to siste år, så det kan vel ha en sammenheng..? Har googlet masse om tinnitus på nettet — ser at det omtrent ikke finnes råd mot uvesenet.. 😀 Hilser til alle mine «lidelsesfeller» her inne som har slitt med dette i årevis…

 53. Hei Brit Hedvig,
  nå vet ikke jeg hvor du bor, men du kan be om å bli henvist til audiograf og så audiopedagog for utredning og behandling. Om du skulle bo i Osloområdet driver Linderud Audiopedaogiske senter blant annet med behandling av tinnitusplager https://www.la-s.no/sider/tinnitus-og-hyperacusis

  Legger også inn en link til HLF Briskebys tilbud for de som er plaget av tinnitus her, hvis du vil lese litt om det: https://hlfrehabilitering.no/kurs/voksne/

  Hilsen audiopedagogikkstudent

 54. Jeg får også slik dunking i øret, det høres og føles ut som at trommehinnen eller noe inne i øret «popper» inn og ut. Får det kun i det høyre øret og bare av veldig lave lyder, uheldighvis får jeg det som oftest om kvelden når jeg sover/skal sove og har funnet ut at det kommer av at jeg hører min egen pust når jeg puster inn og ut med nesen, hvis det blåser kraftig ute eller hvis jeg hører noen snorke i et annet rom.

 55. Jeg har ikke vært inne på en stund nå, men har igjen fått tilbake lyden i øret’ berre at den nå er meir konstant i øret. Den har vært vekke i 1 år. Jeg har gått til behandling en gang i måneden for å vedlikeholde dette hos fysio. Det virker som det har hjulpet. Men var til tannbehandling for en måned siden, har vært til 3 behandlinger og boret og trukket en tann så for meg virker det som det har provosert fram lyden igjen. Så det virker som det er en sammenheng. Merkelige dager. I går merka eg den nesten ikkje men i dag er den helt umulig😀😀 går med ørepropp i øret det demper det litt😀😀😀

 56. Hei! jeg er 18 år og har hatt «blafring» i venstre-øret i ett år nå, har selv brukt å beskrive det som bevegelse i øret, som en dott som kommer og går konstant i små perioder, for så komme tilbake igjen. Er verst om natten, da jeg noen ganger sover med propp i øret. Har prøvd å rense øret med sånn greier jeg kjøpte på apoteket (sånn veske, fungerer som noen av dere bruker matolje?) men det ga ingen effekt. I starten kunne den gå bort i en uke elns, men så komme tilbake igjen.Har ikke turt å legen fordi jeg ikke er helt sikker på hvordan jeg skal forklare det, og er redd for å ikke bli trodd og bare ende opp med å bli frustrert.

 57. Jeg fikk denne dure-/blafre-/dirrelyden i venstre øre for ca 7 siden. Jeg var nokså frustrert de første 1-2 årene og leste mye på nett om TTS. Kun forum i USA. Første ørelege var uinteressert, nr 2 var interessert og ga meg tid og oppmerksomhet. Han anbefalte ikke operasjon men jeg kunne tydeligvis få det hvis jeg insisterte. Selve operasjonen var enkel og rimelig sa han. Det var kun én lege i Norge som gjorde dette.
  Til slutt tenkte jeg at jeg hadde ikke den verste typen tinnitus. Det er stille innimellom, noen ganger i flere minutter. Dirringen har en frekvens på ca 10-15 Hz noe som kan stemme med tensor tympani. En sjelden gang kommer det mye sterkere lyder, spraking som gjør meg litt svimmel og overdøver samtaler.
  Jeg har ikke tatt operasjon. Jeg har vent meg til lyden slik at det kan gå dager uten at jeg tenker på den. Er skeptisk til alle operasjoner som ikke er 100% nødvendige.
  Jeg fikk avslappende terapi-CDer som ga en bra opplevelse men kurerte ingenting.

  Jeg skulle ønske Lajla kunne beskrive nærmere hvordan muskelen «lever sitt eget liv» der inne. Er det noe ubehag med det?

  Skulle også gjerne hørt rapporter fra andre som har tatt operasjon for TTS.

 58. Jan Tinnitus During

  Jeg har hatt tinnitus i rundt 30 år, en høy frekvent og konstant lyd som sitter midt oppi hodet, som stereo, altså ikke mer til høyre enn venstre, men i balanse på midten.. Denne lyden har jeg vendt meg til i årenes løp, tatt hensyn best mulig med beskyttelse under arbeider med støy eller høy musikk.
  For ca. 8 mnd siden fikk denne tinnitusen ca. dobbelt så høyt «volum» etter et dunk i hodet. Jeg ble utredet ved avdeling ØNH på sykehus, fikk konstantert noe nedsatt hørsel i venstre øret, scanning av hodet ble også foretatt, uten at de fant noe galt (brudd,svulst el.). De forstod at jeg var sterkt plaget av dette og tilbød meg høreapparater, disse skulle sende ut lyd/lyder for å motvirke min tinnitus, men dette ville ikke fjerne min tinnitus, bare gi meg et «friminutt», så lenge høreapparatene var påskrudd.
  Jeg prøvde disse ut i ca. 10 dager, og håpet på bedring. Etter disse 10 dagene fikk jeg dott i høyre øre, i tillegg til denne fornemmelsen av en during, som om et insekt fløy rundt inne i min høyre øregang, og vingene overførte vibrasjon til øret.En stemmegaffel som berører øret, er en god beskrivelse.
  Om jeg vred litt på hodet og samtidig slapp haken ned, forsvant vibrasjonen, men duringen ble værende, så en ny bevegelse og vibrasjonen var tilbake.
  Stemmer og instrumenter blir helt forvrengt lydmessig,og virker ustemt i et sprukket lydbilde. Problemet er spesielt når man har en høyfrekvent tinnitus og en langt lavere frekvens med duringen, og disse to satt på konstant, er ikke akkurat samstemt og musikk for ørene, det er helt sykt, slitsomt og frustrerende.Jeg la bort høreapparatene (m/bluetooth, ser at det nevnes sensitivitet og utløsende faktor ved opphold nær trådløse nett, i en tidligere kommentar her over) og gikk så til min fastlege som henviste meg til en ØNH-spesialist.
  Jeg prøvde så godt som jeg kunne også her, å sette ord på hvordan denne plagsomme utviklingen hadde fortonet seg, men han fant ikke noe feil ved meg rent visuelt, og sa at det var nok tinnitus, noe jeg måtte lære å leve med, som om jeg ikke allerede hadde gjort dette i ca. 30 år.
  Jeg fant meg ikke i disse konklusjonene til ØNH-kyndige, for dette ble for galt til å være sant. Har nå hatt dette problemet i ca. 6 uker, konstant og merker at jeg er både sliten og forvirret/forbannet. Sist fredag satte jeg meg ned og googlet meg, heldigvis frem til denne siden, noe som gav meg nytt håp om å bli trodd, spesielt da jeg leste innleggene til Lajla, for dette var også en godt formulert beskrivelse av mitt problem. Jeg ringte da min fastlege, som jeg hadde prøvd å forklare symptomene for tidligere, og ba henne gå inn her å lese selv. Hun har nå sendt henvisning for utredning ved Rikshospitalet, så nå venter jeg i «vibrerende»-spenning her, på et svar.
  Det hadde vært interessant om Lajla kunne si om hun fremdeles er kvitt problemet etter operasjonen, eller fra andre som har operert problemet bort, eller prøvd. Det har vært frustrende å ikke bli trodd av flere spesialister, jeg fatter ikke at de ikke har kunnskaper om dette fra tidligere, men en lettelse å finne denne siden, som vet bedre ;o) Jeg er evig optimist og gir meg ikke før problemet er løst, for dette livet er alt for verdifullt til å bli utsatt og utslitt av en liten fille-muskel som har tatt helt av og okkupert mitt høyre øre. Om jeg får bukt med dette dureproblemet, får jeg konsentrere meg om tinnitusen der etter. Håper at flere kommenterer, og oppdaterer disse, etter hvert som deres fremgang/tilbakegang blir et faktum.
  JTD

 59. Jeg har tilsvarende blafring i høyre øre. Trigges ofte når jeg hører musikk med dårlig lyd. Et bra hi-fi anlegg trigger mindre enn dårlige bluetooth-høyttalere.

 60. Jeg har lest innleggene og det er da veldig rart at øre legene ikke har hørt om problemet. Hos meg begynner det med en slags blafrende, trommende/dunkende lyd som varer en god stund, kanskje en hel kveld. Deretter går det over til rask motor dunk. Som om en maskin står å går. Veldig slitsomt! Plutselig kan det stoppe, noen sekunder eller minutter. Deretter kommer det igjen! Tror nok jeg skal ta med Lailas beskrivelse når jeg går til lege med dette. Har ikke hatt det så veldig lenge enda. Skjønner nå at dette kan bli langvarig

 61. Takk for at dere har opprettholdt denne tråden. Jeg har funnet mye på engelsk om «fluttering» i øret og denne tråden ga veldig gode konkrete råd om hvordan jeg kan gå fram her i Norge. Det går jo ikke an å ha det sånn! Jeg holder også en knapp på at min blafring og putring er en muskel som vibrerer. Hadde noen dager med det for et par måneder siden, så gikk det over. Plutselig er det tilbake med full styrke. Jeg kan kjenne vibrasjonene ned fingeren også!
  Jeg sover alltid med øreplugger av voks, slik som sov-i-ro. Har ganske høy produksjon av ørevoks, og jeg mistenkte først at det kanskje henger sammen. Nå føler jeg meg bedre rustet tilnærmet ta dette opp. Bestiller legetime nå… 🤞🏻👂🏻🙉

 62. Jeg har lest innleggene her inne og ser det er mange av oss. Min øresus kom i februar i år,var ihvertfall da jeg hørte den først. Min oppfatning var at varmepumpa(utedelen) stod og surra og gikk. Jeg holdt på å klikke på den varmepumpa! En monoton bass-lyd uten svingninger,kun konstant. Samboeren kjøpte nye dempere til dens føtter,men lyden ga seg ikke. Samboeren sa at vi skal finne ut av dette…han slo av hovedsikringen i huset. Lyden var der fortsatt og jeg ble faktisk redd av opplevelsen,for lyden var i øret mitt. Jeg plages med anspente muskler i så og si hele kroppen,men mest i
  overkroppen. Nakke på venstre side,samt kjeve og helt opp i hodebunn og ned i skulder. Stramt,vondt og ubehagelig. Men så,i går kveld satt jeg og leste disse flotte innleggene her inne. Jeg hørte jo min øresus og stakk en lillefinger inn i øregangen mens jeg tygde en bit sjokolade. Til min store forundring forsvant lyden da jeg tok ut fingeren, men kom tilbake ganske fort. Jeg gjentok flere ganger for å massere på en måte. Det hjalp. (Jeg sier ikke at du må spise sjokolade for at det skal funke,men Daim funka bra🙈🤣) så tenkte jeg lenger… Jeg tok en q-tips som jeg dynka med aloe Vera(på tube) og puttet like innenfor ørets åpning og gjentok med tygging og prøvde å massere forsiktig. Jeg putta også aloe Vera i øregangen for å fukte godt. Noe har skjedd!! I dag hører jeg lyden kun hvis jeg konsentrerer meg så hvis dette kan være et tips for flere,deler jeg gjerne. Jeg synes ihvertfall det var en enormt til lettelse at det ble stillere👍Det er jo tydelig at min øresus er muskulært da. Ha en øresus-fri dag alle sammen 🤗

Det er stengt for kommentarer.